Trine er blevet Amerikansk statsborger.

Den danske regering vedtog i efteråret 2015 en lov som gjorde det muligt for Danske statsborgere uden for landet at blive statsborgere i deres nye hjemland unden at skulle opgive deres danske nationalitet. Lovet kom på plads efter flere års forhandlinger og press fra det danske flertal syd for den dansk/tyske grænse.

For at sikre pigerne fremtid i USA, samt sikre at de ikke blev begrænset fremover med hensyn til uddannelse og jobmuligheder starte Torben arbejdet med at få Trine og Mette optaget som amerikanske statsborgere for 2 1/2 år siden. Torben har selv udført alt papirarbejde som egen advokat/sagsbehandler i sagen. Opgaven er temmelig omfangsrig. Det sikre vej for børn er hvis de er under 21, så nedarve forældres status, så det ikke skal igennem samme statsborger prøve for kræves for voksne. Torben startede derfor process og blev Amerikansk statsborger i July 2017. Få dage efter blev Trines ansøgning send ind og 11 måneder efter blev Trine så taget i ed som Amerikansk statsborger. Nu vi er bekendt med processen er Mette’s ansøgning også indsendt. Vis alt går som planlagt skal Mette tages i ed næste sommer.

I forbindelse med Trine ansøgninger til forskellige videre gående uddannelser, løb vi også ind i en større dokumentationsopgave da Trine jo ikke er født i USA, selvom hun har permanent opholdstilladelse. Vi måtte dokumenterer mere eller mindre hele hendes skole gang, hvorfor vi var flyttet til USA, og mange andre ting. Tilsvarende Denmark, vil man sikker sig at Trine ikke er flyttet til USA bare for at gå i skole, så offentlige midler og legater ikke tilfalder de forkerte.

Hun er det heldigvis bag os og ikke noget Trine fremover skal tænke på. Heller ikke hvad angår fremtidige jobmuligheder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.