Julehilsen

Jule træet med sit pynt, venter på vi får begyndt, aldrig har det været så grønt – og aldrig har det været så sent på dagen inden vi fik det hentet. Det var dunkelt, mildest talt mørkt, og i sidste øjeblik inden drenge spejderne gik hjem, at vi fandt vores træ ved hjælp af et pande lys og lysets kegler fra vores truck. Og sådan vil vi huske vores hverdag i 2016. Altid i sidste øjeblik med det hele…
Jeg håber virkelig vi kan sætte farten lidt mere ned i det nye år!

2016-12-20-16-46-45
Endnu engang formåede vi at være værter for vores årlige danske julefest for 22 voksne og 17 børn og unge for vores Amerikanske naboer og venner. Vi afholder nu pakke leg i 3 alders kategorier: Børn, Teenagers, og voksne!
Og der blir rullet terninger som aldrig før, og “stjålet” pakker og kæmpet om pakker fra hinanden, og der blir drukket snaps, og Dansk Carlsberg, og spist sild m. Hjemmelavet karrysalat, Amerikansk Skinke med brunede kartofler og grønlang kåls sovs samt Ris a la mande (lavet på sushi ris) – alt sammen mad Og drikke som er en selvfølge i Danmark og den danske kultur, men som her hos os er en særlig forkælelse for vores sanser og nogle gange en udfordring at improvisere for de varer som vi ikke kan købe fordi det er Dansk, og en skøn påmindelse om vores danske rødder og danske traditioner.
dsc_0634
Pigerne har i år hver især taget hul på en helt ny epoke i deres teenage liv:
Trine er igang med hendes anden sidste år på High School, som er dette skole år hvor hendes skole karakterer kommer til at dominere hendes udvalg af College muligheder. Vi brugte hver weekend i slutningen af Oktober og November på College besøg, i forsøget på, at danne os et indtryk af hvilket College der har de fag som hun skal bruge i forhold til at kunne komme ind og læse medicin på universitetet. Til næste år i December vil hun allerede have fået svar fra nogle af de colleges hun skal søge ind på i November, om hun er optaget for skole året 2018-2019!

Mette er Freshman på highskole, og synes bare det er “Totally Cool”
Hun har for første gang været en del af et team, og fået blod på tanden med Cross Country sporten, og troede ikke hun ville overleve det første stævne! Og tænk sig, nu løber hun indendørs sprint og distance, og har desuden prøvet lidt kræfter med hække løb. Bedst af alt; Trine og Mette er på samme team, men udøver forskellige discipliner.
Derudover er Mette igang med hendes konfirmations forberedelse! Ja, det skulle jo egentlig ha været sidste år, men vi kunne ikke få det til at passe ind, men det kan vi nu! Hun skal konfirmeres den 9. April 2017 i den Danske Sømands Kirke i New York. Og så holder vi en fest for hende herhjemme weekenden efter.  Hendes undervisning foregår online, med 2 mandatory konfirmand weekends i kirken. Sarah og jeg tog med hende derop i Oktober, og sikke en skøn oplevelse for hende, at møde andre jævnaldrende piger og drenge med danske rødder og muligheden for at få lov at tale dansk med andre! Selv Sarah og jeg fik nye danske venskaber!

Sarah er også igang med et helt nyt og anderledes skole år: hun er en Middle schooler i 6.kl med en nyfunden passion for hendes lektier! Hun har opdaget, at hun selv er ansvarlig for hendes karakterer, og kan holde øje med dem online på hendes skole portal. Drenge er sjovt nok også blevet et varmt samtale emne mellem hende og hendes veninder…:)) lærer er blevet nogle man nu er venner med og ser frem til at se hver morgen…! (Hvem havde troet det?)
Color guard som minder om “tattoo” i England, er Sarahs nye sport og til hendes egen overraskelse, er hun faktisk ret pjattet med det. Derudover er hun er nu nået til det sidste led i at opnå hendes sorte bælte i karate, og forventer at kunne teste i foråret. Det har været en lang rejse, og hun har været klar til at kvitte mange gange, men Torben har formået at få hende til at fortsætte, så hun også kan være stolt af sliddet.

Nyt arbejde, nyt arbejds miljø, nye møde tider og en helt ny Torben med et fantastisk overskud og nyfunden energi.
2016 blev året hvor Torben slap tøjlerne til tryghed og forudsigelighed og tog fat på nye udfordringer i nyt firma, og fandt ud af, hvor dejligt det er at arbejde hjemmefra, og stadig komme ud i det virkelig liv, og se og tale med kunder. Han er rigtig glad for sit arbejde hos Beumer, og har allerede fået flere beføjelser iform af at han per første December overtog ansvaret for projektleder team i service afdelingen.
Han ser frem til mange nye og spændende udfordringer med Beumer i det nye år.

Jeg selv prøver blot at holde familien i rette kurs med planlægning af aktiviteter, kørsel osv. Især når Torben er udenbys. Jeg har fået mere fodfæste i mit assistent arbejde hos de 4 tandlæger, og trives godt i mit arbejds felt.
Motion står stadigvæk på vores skema, selvom det kan være en udfordring at finde tid med alle de andre aktiviteter tøserne er involveret i. Torben og jeg går vores ture i weekenden, prøver at nå to gange ugentligt i motions center, samt 2 karate aftner. Ja, jeg ved heller ikk hvad det er vi blir tykke af..? :))

Nu er vor moder træt og nu vil hun trakteres…
Rigtig glædelig Jul til jer alle, med ønsket om et inspirerende og spændende Nytår.

chrismas-card

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.